Styliste Samia

Jouw garderobe/stijl in drie woorden?

Romantisch, creatief en elegant.

 

Welk(e) item(s) mag/mogen niet ontbreken in de garderobe van een vrouw?

A good pair of jeans, afgestemd op jouw lichaamstype. Verder goede kwaliteit basic t-shirts. Je kunt namelijk zoveel outfits maken met simpele t-shirts. En niet te vergeten een blazer, omdat je met dit item alle kanten op kunt: ter vervanging van je winterjas, casual op een spijkerbroek of chique met een jurkje.

Wat is/zijn jouw favoriete item(s) uit je eigen garderobe?

Mijn zwarte jumpsuit! Met verschillende schoenen en accessoires kan ik deze coole one-piece passend te maken voor verschillende gelegenheden.

 

Is het lastig om je eigen stijl los te laten als je een ander aan het stylen bent?

Nee, ik vind dat je je als stylist volledig in de klant moet kunnen verplaatsen en je moet kunnen verbeelden in welke outfits de klant er op haar best uit ziet. Voordat ik begin te stijlen probeer ik te visualiseren wie de klant is en naar welke uitstraling zij op zoek is. Zo lukt het mij om mijn eigen stijl los te laten.

 

Heb je een stijlicoon? Zo ja, wie en waarom?

Alle vrouwen die stralen in de kleding die zij dragen zijn mijn stijlicoon. Kleding is een manier om te laten zien wie je bent, en vrouwen met een sprekende outfit die past bij hun lichaam en persoonlijkheid inspireren mij.

 

Wat vind je het leukste aan dit vak?

Ik zie mezelf niet als fashion stylist, maar als een vertaler van persoonlijkheid naar outfit; écht afgestemd op wie iemand werkelijk is. Ik vind het leuk om mensen te helpen ontdekken wat de mogelijkheden zijn met kleding, en hoe zij kleding kunnen gebruiken om te visualiseren wie zij zijn en waar zij voor staan.

 

Heb je nog tips voor vrouwen die het stylen zelf lastig vinden?

Bepaal voor jezelf wat je uit wilt stralen. Is dit bijvoorbeeld vrouwelijk, toegankelijk of juist zakelijk? Ik ben bijvoorbeeld heel creatief, en laat dit in mijn kleding zien door verschillende kleurencombinaties te dragen.

Daarnaast helpt het heel goed om je eigen stijl te begrijpen door plaatjes te verzamelen van outfits/looks die jij mooi vindt. Bijvoorbeeld op Pinterest. Door al deze looks bij elkaar te zien krijg jij een totaalplaatje van jouw stijl.