Styliste Sabine

Jouw garderobe/stijl in drie woorden?

Kleurrijk, Stoer en Gevarieerd.

 

Welk(e) item(s) mag/mogen niet ontbreken in de garderobe van een vrouw?

Over het algemeen goede basics zodat je altijd onderling kan mixen met elkaar en dus verschillende sets kunt maken en als ik een bepaald item moet aangeven zou ik zeggen een goed overhemd die je op verschillende manieren kunt dragen (Zowel casual met gympen als gekleder met nettere schoenen) maar ook een heerlijke hoodie/sweater kan niet ontbreken in je garderobe.


Wat is/zijn jouw favoriete item(s) uit je eigen garderobe?

Zonder denim of een fijne hoodie/sweater ben ik nergens maar ik draag ook vaak comfortabele broeken en dan wel kleurrijk. Broeken in allerlei kleuren; fel of pastel tinten maar ook de hoodie/sweater in verschillende kleuren wat zorgt voor een afwisselende stijl.


Is het lastig om je eigen stijl los te laten als je een ander aan het stylen bent?

Dat vind ik niet altijd even makkelijk maar ik leer het wel steeds meer om dat los te laten en echt te kijken naar wat mijn klant haar stijl is en/of wat staat bij haar figuur. Maar dat vind ik ook weer het leuke eraan, zien dat ik hierin door de jaren heen ben gegroeid. Ik wil altijd leren!


Heb je een stijlicoon? Zo ja, wie en waarom?

Ik heb geen specifiek persoon die ik als mijn stijlicoon kan benoemen maar ik haal mijn inspiratie her en der vandaan. Verschillende soorten kanalen van verschillende soorten mensen (stijlen).


Wat vind je het leukste aan dit vak?

Het leukste vind ik dat als ik vrouwen aan vernieuwende items heb geholpen die ze zelf niet snel zouden uitkiezen maar wel erg tevreden over zijn. Iemand zelfverzekerder maken speelt ook een grote rol, daar word ik blij van!


Heb je nog tips voor vrouwen die het stylen zelf lastig vinden?

Ga na wat jouw kledingstijl is en wat goed aansluit bij jouw figuur, dat weet je alleen als je jouw figuur ontdekt hebt. Zo kun je onderling veel mixen en maak je dus verschillende soorten setjes met dezelfde items. Zorg voor goede basics die je met trend gevoelige items kunt combineren.