Styliste Roosje

Jouw garderobe/stijl in drie woorden?

Minimal, Scandinavisch, neutrals.

 

Welk(e) item(s) mag/mogen niet ontbreken in de garderobe van een vrouw?

Goede basics! Een goede jeans, mooie blazer en witte, ietswat oversized blouse. Goede zwarte boots en een little black dress. Ik investeer graag in tijdloze stukken: dit is de basis van mijn garderobe. Elk seizoen vul ik die aan met meer trendy, fun items.

 

Wat is/zijn jouw favoriete item(s) uit je eigen garderobe?

Een witte, oversized blazer van Cos, een witte blousejurk van Acne Studios en een rode, asymmetrische top van Jacquemus. En schoenen, haha ben gek op mijn schoenen.

 

Is het lastig om je eigen stijl los te laten als je een ander aan het stylen bent?

Nee, dat is mijn werk. Als stylist ben ik op de hoogte van alle trends en kan ik naar ieders stijl leuke combinaties maken.

 

Heb je een stijlicoon? Zo ja, wie en waarom?

Phoebe Philo, de oude designer van Céline. Alles wat zij ooit heeft ontworpen zou ik graag in mijn kast willen hebben. Chloe Sevigny, Mary Kate Olsen. Ik hou ook van Franse influencers zoals Camille Charriere. Maar ik heb ook een zwak voor de jaren ’60 en ’70: Jane Birkin, Sharon Tate, etc… Daarnaast steel ik ook wel eens ideeën van de mannen: Keith Richards, Mick Jagger, Freddy Mercury. Af en toe doe ik ook een jaren ’90 grunge look a la Kurt Cobain. Deze mensen hebben allemaal gemeen dat ze een eigen stijl hebben en zich niets aantrekken van trends en regels. Love it!

 

Wat vind je het leukste aan dit vak?

Naast dat je creatief bezig bent, vind ik het super als ik een klant meer zelfvertrouwen kan geven. Kleding is, vooral voor vrouwen, zo bepalend voor hoe we onszelf en hoe anderen ons zien. Als je dat in kan zetten als een tool om je beter te voelen over jezelf, is dat super. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik vrouwen hiermee kan helpen.

 

Heb je nog tips voor vrouwen die het stylen zelf lastig vinden?

Negeer regels en trends! Draag vooral wat je zelf fijn vindt. Investeer in basis items, in kleuren die je mooi staan en vul je kast aan met trendy items om je look mee op te pimpen. Maak foto’s van looks waarin je je top voelt en zet ze in een folder in je telefoon. Weet je dan een drukke ochtend niet wat je aan moet

trekken? Kijk even door je bewaarde folder en kies een eerdere succesvolle look.