Styliste Faye

Jouw garderobe/stijl in drie woorden?

Sportief/chique, vintage, klassiek met een twist

 

Welk(e) item(s) mag/mogen niet ontbreken in de garderobe van een vrouw?

Een goede jeans bijvoorbeeld de 501 van Levi’s en een prachtig wit classic overhemd.


Wat is/zijn jouw favoriete item(s) uit je eigen garderobe?

Levi’s 501 skinny, oversized blazer, mijn mannen blouse in het wit van Ralph Lauren.

 

Is het lastig om je eigen stijl los te laten als je een ander aan het stylen bent?

Dat is heel afhankelijk van hoeveel informatie de klant je geeft. Als ik te weinig achtergrond informatie heb, of een klant zegt verzin maar wat dan neig je snel naar datgene wat je zelf heel leuk vind. Gelukkig kan ik me heel goed verdiepen in iemand anders, durf ik net wat verder te gaan en iemand over de streep te trekken om toch even dat ene blousje wel te passen of die flare jeans die dan uiteindelijk super leuk staat. Vaak pakt dat goed uit. Ik kan me eigen stijl goed loslaten en vind het geweldig om me in te leven in de stijl van iemand anders, wel zal ik altijd iets van mezelf laten zien. Dat is uiteindelijk waarom iemand voor mij kiest, omdat mijn stijl diegene aanspreekt.

 

Heb je een stijlicoon? Zo ja, wie en waarom?

Ik doe vooral wat ik zelf leuk vind en dat durf ik ook! Misschien ben ik wel een beetje mijn eigen stijlicoon. Heerlijk een klassiek pak met een paar stoere gympen eronder. Ik kan genieten van bijvoorbeeld een Sylvie in combinatie met Rachel Zoe. Maar kan ook zo een dag hebben dat ik mega minimalistisch ben en een oude Levi’s draag met een witte blouse. Kortom van alles wat en vooral dicht bij mezelf.

 

Wat vind je het leukste aan dit vak?

Het allerleukste vind ik bezig zijn met kleding. Ik sta er mee op en ga ermee naar bed. Ik vind het heerlijk om door de winkelstraten te struinen en stoffen te voelen. In mijn hoofd heb ik met 1 item meteen al allerlei verschillende combinaties gemaakt. Kleding kan je zelfverzekerder maken en hoe heerlijk is het als je dat voor iemand kan doen door alleen maar te doen waar je zelf heel gelukkig van wordt!

 

Heb je nog tips voor vrouwen die het stylen zelf lastig vinden?
Goede basics zijn alles! Een goede jeans, fijne blazer, mooie witte blouse. Begin daarmee en zorg dat de basis staat. Vanuit daar verder kijken naar dat leuke printje, dat te gekke jasje, die coole schoenen of die mooie vintage tas.