Styliste Chantal

Jouw garderobe/stijl in drie woorden?

Stoer, boho-rock, oversized  

 

Welke items mogen niet ontbreken in de garderobe van een vrouw? 

De basics, een goede denim, zwarte blazer en een leren jacket. 

 

Wat zijn jouw favoriete items uit je eigen garderobe? 

Mijn Levi’s denim, leren en suède franje (vintage) jackets, oversized blazer en een zwarte pantalon. Het zijn fijne key of basis items die alleen al met een wit t-shirt, je een heerlijke look geven. 

 

Is het lastig om je eigen stijl los te laten als je een ander aan het stylen bent?

Het is natuurlijk het makkelijkst stylen als de stijl jou zelf ook aanspreekt. Maar het is ons vak om te leren kijken naar de persoon zelf en wat er bij iemand past, los van wat je eigen smaak is. Zo kijk ik naar de persoon, naar wat ze zelf leuk vind en wat ik denk dat passend bij haar is, daar maak ik een mooie mix van. Zodat je klant ook verrast word en niet alleen maar ontvangt wat ze al heeft. 

 

Heb je een stijlicoon? Zo ja, wie en waarom?

Erin Wassin en Zoë Kravitz. Ze zijn zelfverzekerd, krachtig en hebben een heerlijke boho-rock stijl die niet te gepolijst is. Die imperfectie staat hen prachtig. 

 

Wat vind je het leukste aan dit vak? 

Dat wij door middel van een goede kledingset, vrouwen opnieuw kunnen laten stralen. Dat ze zich lekker voelen in hun kleding en zelfverzekerd zijn. Ik vind het altijd erg leuk om berichten terug te krijgen dat de complimentjes hen om de oren vlogen bij het dragen van een passende nieuwe set. Dat verdient iedereen! 

 

Heb je nog tips voor vrouwen die het stylen zelf lastig vinden? 

Ga voor eigenheid en voor een eigen stijl. Wat past bij jou en waar voel jij je op je mooist in? Iedereen is uniek en hoe leuk is het dat we dat met onze kledingstijl extra kunnen accentueren. Investeer in een paar goede key items die passend zijn bij jouw stijl en figuur en ga vervolgens mix en matchen met goedkopere/ basis/ trendy items die daar bij passen. Zo hoef je niet bij elke nieuwe trend je hele wardrobe aan te passen (ook nog duurzaam dus) maar kijk je bewust naar welke trend bij jou past. Je hoeft niet alle trends te volgen!