Ontdek jouw kleurtype: dit keer alles over het zomertype!

Bij Maison365 begrijpen we hoe belangrijk het is om kleding te dragen die jouw natuurlijke schoonheid benadrukt. Daarom willen we je kennis laten maken met de wereld van kleurtypes, hier heb je wellicht weleens van gehoord. Deze zijn gekoppeld aan het seizoen: lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype. Omdat het nu zomer is gaan we het deze week hebben over het zomertype!

Wat is een zomertype?

Het zomertype is één van de vier seizoensgebonden kleurtypes en wordt gekenmerkt door een koele, gedempte en zachte uitstraling. Mensen met dit kleurtype hebben vaak een huid met een roze of blauwe ondertoon. Hun haar varieert van asblond tot asbruin, en de ogen zijn vaak blauw, grijs of lichtgroen.

De perfecte kleuren voor het zomertype

Zomertypes zien er het beste uit in koele, gedempte kleuren. Denk aan pasteltinten zoals poederblauw, lavendel, zachtroze en muntgroen. Neutrale kleuren zoals grijs, taupe en marineblauw werken ook fantastisch. Vermijd warme, felle kleuren zoals oranje en felgeel, omdat deze kunnen botsen met je koele ondertonen.

Ons team van stylistes heeft 5 stijlvolle outfits samengesteld in de kleuren van het zomertype. Laat je inspireren!

Sky blue

De kleur van de lucht past perfect bij een zomertype. Onze stylisten combineren de top van Fabienne Chapot met een mooie witte flared jeans, de look wordt gebroken met een leuke riem.

Sunny meadow chic

Het kostuum van Modström is prachtig, business casual of formeel te combineren met een goede hak. Geef de look een extra sunny touch met het hele bloesje van Soft Rebels.

Fresh in mintgreen

Draag het prachtige muntgroene vest van Xandres voor je dagelijkse look op een tijdloze jeans over een goed wit t-shirt. Leuk om een detail toe te voegen zoals de leren riem van Legend.

Ocean elegance

De romantische jurk in de kleur van de oceaan laat je absoluut stralen. De jurk van Lofty Manner wordt afgestyled met zilveren accessoires.

Sweet summer chic

De roze rok van Freebird gecombineerd met een prachtige knitted top van Xandres. De kleuren breken en dat spreekt. De look is zoet en chique!

Tips voor je garderobe

1. Kleurenpalet: Richt je op koele en gedempte kleuren in je kledingkast.

2. Accessoires: Zilver en witgoud passen perfect bij jouw huidtype.

3. Make-up: Kies voor koele tinten in je make-up, zoals roze blush en blauwe oogschaduw.

Door de juiste kleuren te dragen, straal je niet alleen van buiten, maar voel je je ook zelfverzekerder. Experimenteer met verschillende tinten en ontdek hoe jouw natuurlijke schoonheid naar voren komt. Bij Maison365 helpen we je graag op weg naar een garderobe die perfect bij jouw kleurtype past!

Klaar om je zomertype te omarmen of te ontdekken welk kleurtype jij bent? Doe de stijlquiz en jouw persoonlijke styliste helpt je hier maar al te graag bij.

Bestel jouw persoonlijke Maison365 kledingbox

Laat je inspireren door onze stylistes en ontdek een stijl die perfect bij jou past.