Maison365 introduceert The Green Focused Box

Maison365 helpt jou niet alleen bij het uitkiezen van de juiste kledingitems op basis van jouw stijl en voorkeuren. Maar biedt nu ook aan om je te helpen om jouw garderobe verder te verduurzamen. Onze stylisten nemen graag het tijdrovende cherrypicking van de juiste merken voor je uit handen. Hoe dit werkt? In de stijlquiz bestaat nu de optie om aan te geven dat je geïnteresseerd bent om een toevoeging van meer duurzamere merken te ontvangen in jouw kledingbox. Jouw styliste zal bij het samenstellen van jouw kleding box hier rekening mee houden en de mooiste duurzamere items voor jou uitzoeken.

Duurzaamheid is natuurlijk een breed begrip. Wat betekent duurzamere merken bij Maison365? Allereerst bieden deze merken items aan van een duurzame kwaliteit waardoor deze langer meegaan. Denk hierbij aan het gebruik van materialen zoals biologisch katoen, duurzaam linnen, eco viscose, gerecycled wol of gerecycled polyester. 

Daarnaast zijn er merken die bijvoorbeeld meer transparantie bieden in het productieproces van de items en daarmee een verbetering teweeg brengen op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en ecologische integriteit. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld merken die gebruik maken van milieuvriendelijke grondstoffen, veilige werkomstandigheden, eerlijke lonen en transparantie in de hele toeleveringsketen.

Duurzamere merken bij Maison365

Wil je weten hoe enkele van onze merken bijdragen een meer duurzamere kledingindustrie? Ontdek deze selectie van duurzamere pioniers van Maison365.

Mud Jeans

We zijn trots om samen te mogen werken met ‘s werelds eerste circulaire denim merk. Door de principes van de circulaire economie toe te passen verkleint Mud Jeans de ecologische voetafdruk. Daarbij slaagt Mud Jeans erin om op het gebied van recycling echte innovatie toe te passen op haar eigen jeans collectie. De jeans bevatten tot 40% recycled post-consumer denim. Op dit moment het hoogste percentage wat mogelijk is!

Ecoalf

Het Spaanse duurzame modemerk Ecoalf probeert de mode industrie op te ruimen door enkele van de grootste problemen, namelijk het buitensporige verbruik van natuurlijke hulpbronnen en afvalproductie, aan te pakken. Het label, dat in 2009 is opgericht door Javier Goyeneche, wil de cirkel van grondstoffen sluiten met het gebruik van innovatieve technologieën en de productie van kledingstukken volledig uit gerecyclede materialen.

Arber Studio

Arber Studio is duurzame pionier van eigen bodem dat een tegenhanger wil zijn voor massaproductie en overconsumptie. De collectie is niet seizoensgebonden en bestaat uit prachtige duurzame basics, allemaal milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd. Met als duidelijke boodschap: 'buying less and buying better'. Elke stap die ze zetten ondersteunt de overtuiging dat de toekomst van de mode een proces is waarin ze zichzelf uitdagen om nieuwe technologieën en manieren te verkennen om zowel de ecologische als de sociale voetafdruk te verkleinen.

Loop.a life

Loop.a life is koploper op het gebied van duurzame mode & lifestyle. Dit bewijst het merk met een 100% gerecyclede collectie. Loop.a life maakt mooie en duurzame essentials van topkwaliteit. Ook wisselen zij minder snel van collecties wat dus niet leidt tot onnodig gebruik van waardevolle grondstoffen en veel afval. De kleding wordt gemaakt van oude truien, gewoon in Nederland en zonder gebruik van extra verfstoffen en water. Super duurzaam!

Klitmøller Collective

Het Deense kleding merk Klitmøller (vernoemd naar een klein vissersdorp in Denemarken) produceert prachtige knitwear wat op een duurzame manier vervaardigd is. Klitmøller werkt met zoveel mogelijk duurzame materialen voor hun knitwear. Ze gebruiken bijvoorbeeld mulesing-free Merino wol, biologisch katoen, linnen en lyocell. Klitmøller produceert binnen Europa, in Portugal.

A Beautiful Story

De duurzame sieraden van A Beautiful Story worden met de hand vervaardigd in Nepal en India. Hier nemen mensen vanuit de verschillende projecten deel om de eerlijke sieraden te maken. Het doel van deze projecten is mensen de kans te geven op een werkgelegenheid voor de langere termijn. Er wordt niet alleen gekeken naar eerlijke werkomstandigheden, maar ook duurzaamheid is een belangrijke factor voor A Beautiful Story. Er wordt veel gewerkt met gerecyclede materialen, maar niet met vervuilende stoffen. Zo zijn deze eerlijke sieraden goed voor mensen, maar ook voor het milieu.

Basic Apparel

Het Deense Basic Apparel heeft als motto ‘de wereld heeft niet meer kleding nodig, de wereld heeft kleding van betere kwaliteit nodig’. Alle stijlen van dit merk zijn gemaakt met het milieu en een duurzame toekomst in gedachten. Het productieproces is GOTS gecertificeerd, wat betekent dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van het dagelijks werk: van het recyclen van afval tot het vinden van schone materialen voor de kleding. De kleding wordt geproduceerd door familiebedrijven in Turkije, onder veilige en eerlijke werkomstandigheden. De werkplaatsen worden regelmatig bezocht om de kwaliteit van het werk te volgen.

Wil jij ook een kledingbox ontvangen met een selectie van duurzamere merken? Bestel dan nu jouw box hier of mocht je meer informatie willen over dit onderwerp, vraag dan jouw personal styliste of kom met ons in contact.