INTERVIEW MET GEBARENTOLK IRMA SLUIS

Wij mochten de styling verzorgen van Irma Sluis en stelden haar een aantal vragen over mode en haar werk. Lees gezellig mee!

Wat is voor jou de reden geweest dit werk te gaan doen?

Ik wilde (zo'n 23 jaar geleden) graag weer studeren, maar wist nooit zo goed wat voor opleiding. Ik had allerlei baantjes en op een gegeven moment werkte ik bij de NS aan de balie. Daar kwamen ook wel eens dove mensen. Het frustreerde me dat ik niet veel meer kon zeggen dan op welk spoor en hoe laat de trein zou vertrekken. Bovendien vond ik hoe ze communiceerden in gebarentaal geweldig.

Hoe belangrijk is kleding in jouw functie?

Kleding vind ik erg belangrijk en mijn stijl varieert sterk, afhankelijk van in welke situatie ik me begeef. Ik kleed me bijvoorbeeld heel anders als ik tolk op een opleiding dan wanneer ik een sollicitatie gesprek tolk.

Zijn er richtlijnen waaraan jouw outfits moeten voldoen bij de persconferenties bijvoorbeeld?

Voor de persconferenties en televisie zorg ik qua kleding dat het netjes is. De stof is effen en een donkere kleur: bruin, blauw, groen, zwart, donkerrood. Dit geeft namelijk goed contrast met mijn handen, zodat het makkelijker is om naar te kijken. Op televisie sta ik voor een greenscreen, dan valt groen weer af.

In welk(e) kledingstuk(ken) voel jij je in je kracht?

Een mooie pantalon met een blousje.

Komt de kledingstijl die jij voor werk draagt overeen met de kleding die je in je vrije tijd draagt?

Dit komt zeker overeen, al draag ik graag in mijn vrije tijd een pantalon met bijvoorbeeld sneakers eronder. En vind ik het weleens leuk om een gekke kleur of print te dragen.

Wat mag volgens jou echt niet missen in de garderobe van iedere vrouw?

Een mooie pak, wat je op verschillende manieren kunt dragen en ook het jasje en de pantalon los van elkaar in combinatie met andere kledingstukken.

Ben je een bestaande klant? Bestel jouw box hier.

Ben je een nieuwe klant? Klik dan hier.