HOE HOUD JE MERINOWOL MOOI

Binnen de mode-industrie wordt gewerkt met verschillende materialen. Uiteraard ook veel natuurlijke stoffen van wol tot zijde, katoen tot linnen. Elk met een andere instructie, om de kwaliteit zo goed mogelijk te behouden.

De Maison365 collectie bevat een aantal mooie items van merinowol. Waaronder de prachtige tops van het merk Plein Publique. Wij krijgen vaak de vraag hoe je deze items mooi houdt zonder dat de items krimpen. Hierover vertellen wij jullie graag meer.

Met de juiste tips zorg je ervoor dat jouw merinowollen items jaren mee zullen gaan! Je bent dus duurzaam bezig en beschikt over prachtige items. Wat wil je nog meer? Lees lekker mee, want hier volgen belangrijke tips:

#1 Wil jij jouw merinowollen trui het mooist houden? Dan zeggen wij: liever niet in de wasmachine, want dan voorkom je dat de trui krimpt. Wil jij toch graag jouw wollen items gemakkelijk in de wasmachine wassen, check dan of jij het juiste wasprogramma op jouw machine hebt. Het wassen van wol is alleen mogelijk met het ‘wolwas’ programma (30 graden). Let op: stel de tempratuur echt niet hoger in.

#2 Niet hoog laten centrifugeren.

#3 Gebruik geen wasverzachter.

#4 Was je de wollen items op een handwas? Doe dit dan met lauwwarm water!

#5 Doe jouw wollen items absoluut niet in de droger!

#6 Laat de items op het wasrek drogen zonder dat je de items al aan een hanger ophangt. Wij adviseren om deze items op te vouwen in plaats van op te hangen. Zo voorkom je haaltjes in jouw wollen items.

Onze stylistes adviseren je graag op alle vlakken op gebied van fashion. Voor alle vragen omtrent stoffen, kwaliteit of styling kun je bij ons terecht. Zin in nieuwe items die jouw garderobe zullen aanvullen? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe Maison365 box! Klik op een van de knoppen onderaan de pagina, geef al jouw wensen door en wij gaan voor jou aan de slag!