5 smart casual outfits voor dames💙

Kleed jij je graag smart casual? Meer weten over wat de dresscode: smart casual inhoudt? Dan is dit artikel interessant leesvoer voor jou! In dit artikel inspireren wij je graag met 5 smart casual outfits voor dames.

Wat houdt de dresscode: smart casual in?

Smart casual is een dresscode waarin je een mix draagt van nette items en casual items. De stijl zit tussen business casual en casual in. Prima om naar het werk te dragen (mits jouw dresscode op het werk formeler is) en daarna door te dragen in jouw vrije tijd. Je kunt een jeans combineren met een blazer en een t-shirt, een kostuum met sneakers of bijvoorbeeld een leuke print om de outfit wat speelser te maken.

Hoe draag je een damespak op verschillende manieren?

Een compleet kostuum is een mooie basis voor jouw garderobe. Je kunt een damespak natuurlijk formeel combineren met pumps en een nette blouse. Een compleet pak is ontzettend veelzijdig. Je kunt de blazer van een pak natuurlijk combineren met een ander onderstuk als een jeans of rok. De pantalon kun je ook combineren met een trui. Zo creëer je al snel meerdere opties met 1 compleet pak. Wij hebben nieuwe classy damespakken binnen gekregen van CVRD en wij zijn fan! De stylistes combineren de damespakken ook graag smart casual. Dit doe je door jouw pak een sportieve twist te geven met een mooie basis en stoere sneakers. Een andere leuke optie is om de items te combineren met een speelse print. De outfit is geschikt om naar jouw werk te combineren of naar een gezellige verjaardag in het weekend.

Smart casual damesoutfits met een rok

Houd jij van een vrouwelijke look en draag je graag een rok? Combineer jouw rok dan met een speelse blouse met een print. Vlot en fleurig!

Hoe draag ik een pantalon casual?

Een pantalon past ook goed in het rijtje van smart casual items. Om jouw pantalon smart casual te combineren kun je een toffe trui als bovenstuk kiezen. Met een vlot ceintuurtje geef je jouw look een extra speels detail. Sneakers aan en ready to go!

Smart casual looks op een jeans

Combineer jouw favoriete (flared) jeans smart casual met een tijdloze blazer en een casual overhemd. Een denim overhemd kan jouw look een stoere twist geven. Natuurlijk kun je ook gaan voor een mooi basic t-shirt of een t-shirt met strepen bijvoorbeeld. Een klein detail als een riem is een leuk extra accent wat jouw outfit helemaal compleet maakt.

Een smart casual look in laagjes

Ben jij dol op laagjes? Ga dan voor een fijn vest. Onze collectie beschikt over een ruim assortiment aan vesten. Korte vestjes, lange vesten, wol, katoen voor ieder wat wils. Als je kiest voor een mooie pantalon of een jeans in een nette wassing als donkerblauw kun je de outfit smart casual stijlen met een vest over een leuke blouse met een print. Ook bij deze look kiezen onze stylistes voor een leuke riem als extraatje. De look is te combineren met een laarsje of sneakers.

Voor je het weet hangt jouw garderobe vol met smart casual items

Spreekt een of misschien wel meerdere looks jou aan? Vraag dan snel jouw nieuwe box aan en voor je het weet hangt jouw garderbe vol met perfecte items in de smart casual stijl. Een goede blazer, jeans, rok of blouse? Geef al jouw wensen door aan jouw persoonlijke styliste!